Yakınınızdaki Organik ve Doğal Bal Nasıl Bulunur?
Bal, besleyici özellikleri ve tatlı tadı nedeniyle son yıllarda giderek daha popüler bir doğal tatlandırıcı ve içerik maddesi haline geldi. Ancak tüm ballar eşit yaratılmamıştır; bazıları yüksek oranda işlenirken diğer türleri Ham bal, Organikbal veDoğal baldır. Bal alırken mümkün olduğunca doğal durumuna yakın seçenekler bulmak isteyeceksiniz. İyi haber şu ki organik ve doğalbalı bulmak artık evimize yakın mağazalarda bile kolaylaşıyor. Bu kılavuz, neyi arayacağınız ve yakınınızda iyi yerel balı nerede bulacağınız konusunda size yol gösterecektir.
Yakınınızdaki yerel ham balı bulabileceğiniz en iyi yerlerden biri çiftçi pazarlarıdır. Bölgenizdeki arıcılar ballarını doğrudan müşterilere satmak üzere getiriyorlar. Satıcılarla süreçleri hakkında konuşun; herhangi bir şekilde filtrelenmemiş veya ısıtılmamış saf bal bulmak istiyorsunuz. Portakal çiçeği ve lavantabalı gibi Çiçekbalı da yaygın olarak bulunur. Fiyatlar genellikle çiftçi pazarlarında da daha iyidir. Bu zor bir seçenek gibi görünüyorsa, bir sonrakine geçin.
Online sağlıklı gıda mağazalarında da kaliteli organik bal bulunur. Ambalajın üzerinde
bu şekilde etiketlenmiş seçeneklere bakın ve içindekileri yalnızca bir tanesi
için kontrol edin: bal. Yiyecek mağazalarında akasyabalı, biberiyebalı
gibi farklı seçenekler mevcut. Çiftçi pazarlarından biraz daha pahalı olmasına
rağmen bunlar uygun fiyatlı seçenekler olmaya devam ediyor.
Organik sertifikası alabilmek için bal arıları pestisit
uygulanmış bitkilerden nektar toplayamaz. Kovan kutuları ve bal çıkarma
tesisleri de kimyasallardan arındırılmış olmalıdır. Organik bal düzenlemeleri
arılara antibiyotik verilmesini de yasaklıyor. Organik bal çiftçileri arı
sağlığını destekleyen sürdürülebilir uygulamalar kullanır.
Gerçekten doğal bal ham ve filtrelenmemiş olacak, ısı
olmadan elle çıkarılacak, böylece hiçbir besin kaybı olmayacak. Doğal bal
hiçbir yapay tatlandırıcı, tatlandırıcı, renklendirici veya katkı maddesi
içermemelidir. Kristalleşmeyi azaltmak için mağazadan satın alınan balda
sıklıkla görülen ekstra su veya şurup karışımı yoktur.
Balın kaliteli ve doğal olup olmadığını belirlemek için
birkaç hızlı kontrol vardır:
• Koku - Gerçek
balın hafif çiçeksi veya çimensi bir aroması vardır. Güçlü hoş olmayan kokular
bozulma veya kimyasalların varlığını gösterir.
• Tat - Doğal
balın tadı belirgin, zengin ve karmaşıktır. Çabuk kaybolan yapay balın aksine
dilinizi kaplar.
• Renk - Saf bal,
ziyaret edilen çiçeklere bağlı olarak açık altından koyu ambere kadar değişir.
Aşırı derecede açık veya berraksa, bunun yerine rafine bal da kullanılabilir.
Yerel kaynaklı, minimum düzeyde işlenmiş balı bulmak için
çiftçi pazarlarında, gıda kooperatiflerinde biraz araştırma yapmak veya
bölgedeki arıcılarla doğrudan iletişime geçmek yeterlidir. Balın mümkün
olduğunca doğal ham durumuna yakın olmasını sağlamak için üretim uygulamalarını
sorduğunuzdan emin olun. En sevdiğiniz eşsiz organik ve doğal bal eşleşmesini
bulana kadar farklı çiçek çeşitlerini tadın ve deneyin.
Comments
Post a Comment